kustannustehoa kennorakenteilla

Keveyttä ja kestävyyttä

Keveys, kestävyys ja monikäyttöisyys ovat kalottikennorakenteiden ominaisuuksia, jotka luovat selkeää lisäarvoa ohutlevymetallituotteiden asiakkaille.

Innovatiivinen ja kustannustehokas kennorakenne on erittäin kestävää ja monipuolista. Erilaisten muotojen valmistaminen on helppoa ja rakenteeseensaa helposti asennettua esimerkiksi kaapeleita tai eristeitä.Rakenteita voidaan suunnitella yksilöllisen ilmeen ja tyylin mukaan, ja rakenteesta voidaan tehdä erilaisia muotoja. Myös ulkopinta on päätettävissä ja rakenteet voidaan maalata halutun värisiksi.

Kalottikenno sopii kohteisiin, joissa tarvitaan jäykkyyttä, mutta rakenne ei saa painaa liikaa. Lisäksi rakenne sopii erinomaisesti myös suojakohteisiin, joissa voidaan hyödyntää kalottikennon mahdollistamaa rungottomuutta.

 

Miksi kalottikenno?

Kalottikennolla on ominaisuuksia, joiden ansiosta metallirakenteet, kaapit ja laitesuojat kannattaa suunnitella ja valmistaa kalottikennosta. 

Ohut, mutta kestävä

Kalottikenno muodostuu ohuista levyistä, joissa on rakennetta vahvistavia painaumia, kalotteja. Painoonsa nähden jäykkä rakenne säästää perinteisiin menetelmiin verrattuna jopa 85% materiaalia ja siten myös luontoa.

Kevyt, mutta jäykkä

Kalottikennorakenne on yhtä jäykkä joka suuntaan. Ohut kalottikennorakenne on kevyt käsitellä ja kestää painoonsa ja  materiaalimääräänsä nähden yllättävän kovaa rasitusta. Kennotekniikka voi keventää rakennetta jopa 85%.

 

Ei rämise eikä värise

Häiritseekö meteli? Ääneneristys ja ympäristösietoisuus ovat olennainen osa mekaniikan suunnittelua. Kalottikennorakenne eristää ääntä ja lämpöä, ei resonoi eikä värise.

 

Muodollisesti pätevä

Kalottikennorakenne voidaan suunnitella myös yksilöllisen ilmeen tai tyylin mukaan. Rakenteesta voidaan tehdä pyöreitä tai lukuisia muita muotoja, joita vaaditaan teknisistä tai esteettisistä syistä.


 

Lisätietoa kalottikennoista

Rakenteen ominaisuudet

 • Kaarevan kalottikennon minimi kaarevuussäde on 1 metrin luokkaa. Kaarevissakin levyissä pinta on erittäin edustava ja täysin peilaamaton
 • Kalottikennolevyt voidaan tehdä kaksipuoleisina siten, että kalotit ovat sekä pinta- että pohjalevyssä tai siten, että ns. julkisivupuolen levyssä ei ole kalotteja. Pintalevynä voidaan käyttää tällöin yli 3 mm levyä tai vaikka kulutusterästä tai vaneria (Raex tms.) Näin saamme kennolevylle lisää pistekuorman kestoa esim. pumppukärryn pyörille.
 • Jäykkyytensä ansiosta monessa kohteessa tukirunko voidaan jäättä kokonaan pois
 • Rakenteeseen voidaan integroida kiinnityselementtejä, kuten kierreinserttejä
 • Kennolevyyn voidaan tehdä läpiviennit tarvittaville paikoille
 • Esimerkkinä 2 x 0,7 mm teräslevystä tehty kalottikennolevy vastaa taivutusjäykkyydeltään n. 7 mm umpiteräslevyä. Neliöpaino tälle on alle 12 kg / m2 (7 mm levyllä n. 55 kg / m2 ) ja kennolevyn paksuus n. 21,5 mm
 • Parhaimmillaan kalottikennorakenne on kohteissa, joissa kuormitus on tasaista

 

Muotoilu

 • Kalottikennorakenteen sisään jää luonnostaan tyhjä tila, jota voidaan käyttää hyväksi esim. johdotuksien piilottamiseen tai ilman-/nesteenkiertoa varten
 • Kalottikennon väliin jäävä tyhjä tila voidaan käyttää hyväksi myös täyttämällä se äänen- tai lämmöneristysmateriaalilla
 • Materiaalien ei tarvitse olla samat. Voimme käyttää vaikkapa pinnalla rosteria ja taustapuolella alumiinia
 • Kalottikennolevy voidaan maalata siten, että etu ja takapuoli ovat eriväriset

Something powerful

Kiinnostaako kalottikenno? Voit tilata ilmaisen näytepalan. Täytä yhteystietolomake ja lähetämme sinulle näytteen.

Tilaa ilmainen näytepala

DSC09756

Something powerful

Tulemme mielellämme kertomaan lisää kalottikennorakenteista. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen. 

 Sakari Niemelä                     Henri Hiltunen

Myynti                                      Tuotanto

050 415 0075                          050 415 0082

DSC09939